Skip to content

ساماندهی زورآباد از زبان هیات امناء

By | Published | ۲ دیدگاه

گزارش زورآباد - بخش دوم - ساماندهی زورآباد

بخش دوم:

ساماندهی زورآباد

در پی هماهنگی با اعضاء هیات امناء محله اسلام آباد به عنوان نمایندگان مردم محله، طبق قرار قبلی، جهت تهیه گزارش و نیز شنیدن مسائل و مشکلات، و نیز چگونگی اجرای طرح ساماندهی زورآباد  یا همان تپه “مرادآب” ، در جلسه ای که با حضور اعضاء هیات امناء در محل دفتر این هیات ترتیب یافته بود، حاضر شدیم.
محل دفتر، یکی از ساختمان های واقع در طرح ساماندهی است، که توسط شهرداری تملک شده و در نوبت تخریب قرار دارد.
این محل تا زمان اجرای تخریب به طور موقت برای برگزاری جلسات در اختیار هیات امناء محله قرار داده شده است.

(((آنچه در پی می آید اهم مسائل مطرح شده در این جلسه است)))

بخش اول:

گزارش از محله زورآباد

آقای “خالقی” به عنوان سرپرست هیات امنا در مقدمه می گوید:

محله اسلام آباد از شش منطقه تشکیل شده و دارای شش مسجد محوری است، و از هر منطقه دو نفر نماینده به عنوان هیات امنا انتخاب شده اند که این دوازده نفر به عنوان منتخبین مردم شناخته می شوند.

گفت و گو با برخی از اعضای هیات امناء محله اسلام آباد

تاریخچه :

در مورد تاریخچه طرح ساماندهی باید گفت طرح ابتدایی که قرار بود اتفاق بیفتد،انجام نشد. در سال هفتاد و یک آقای هاشمی سفری به کرج داشتند.

در آن زمان طرحی تصویب شده و بودجه ای مشخص می شود.هیات امنا طرح ساماندهی متشکل از امام جمعه ،فرماندار ،نماینده مردم کرج، شهردار، دادستان و زمین شهری است.

زمین هایی در باغستان و کیانمهر جانمایی شده بود. ولی طرح در همان مراحل ابتدایی متوقف می ماند. این داستان از آن موقع تا حالا ادامه پیدا کرده است.

 

زمین هایی در باغستان و کیانمهر جانمایی شده بود. ولی طرح در همان مراحل ابتدایی متوقف ماند

“حسین میرزایی” از منطقه شش:

این طرح (ساماندهی)، سالها زمان برده.به بهانه اینکه اینجا شامل طرح است خدمات نمی دهند.
در بین چند خانه جایی را تخریب می کنند و بعد دیگر رهایش می کنند .این باعث سلب امنیت می شود.

این طرح سال ها زمان برده، به بهانه ای که این جا شامل طرح است، خدمات نمی دهند

حداقل از لحاظ روانی. همین باعث می شود مردم مستاصل و درمانده شوند و فقط از روی اجبار تن به فروش زمینشان می دهند .
سیاست بی رحمانه ای است. کاری می کنند که مردم به سراغ اینها بروند.اما اگر بطور کلی بخواهم بگویم، بزرگترین نقطه ضعف این طرح سرعت پایین آن است.
موضوع دیگر تبلیغات سوئی است که از محله می شود. معرفی باید طوری باشد که نظر مسئولین را به اینجا جلب نماید.
ما چهار صد و بیست و شش شهید دفاع مقدس داشته ایم.قهرمانان ورزشی مثل “علیرضا حیدری ” و “ابوذر نورزاده” داشته ایم.ما اولین شهید روحانی مدافع حرم “حجت الاسلام حاج علی تمام زاده “را داریم.

“شهباز محمدی”از منطقه شش:

قیمت گذاری ها منصفانه نیست قیمت نازل است.ما در منطقه یک شهرداری قرار داریم. خدمات را به قیمت منطقه می فروشند. اما اگر بخواهیم خدمات را طلب کنیم، می گویند داخل طرح است.بیشتر ساکنین را کارگران تشکیل می دهند.
مثل کارگران ساختمانی ،فضای سبز شهرداری و کارگران فصلی. اینها درآمد چندانی ندارند . چون مساحت زمینشان کم است، پولی که بابت فروش زمینشان دریافت می کنند، به اندازه ای نیست که بتوانند جای مناسب دیگری تهیه کنند.

 

پولی که بابت فروش زمینشان دریافت می کنند به اندازه ای نیست که بتوانند جای مناسب دیگری تهیه کنند

همین موجب مشکلات ادامه دار و معضل حاشیه نشینی می شود.چون اینها به ناچار به سمت شهرک های اقماری می روند.و یا به جمع مستاجران اضافه می شوند.

 

“سید محمد جدی”از منطقه پنج:

از چهل سال پیش ساکن اسلام آباد هستم. یک دوره هفت، هشت ساله عضو شورای محلی بودیم.بواسطه تشکیل شورای شهر، چند سالی وقفه افتاد.

حدود چهار سال پیش با دوستان جمع شدیم.جلسه ای تشکیل دادیم. از مناطق شش گانه آمدند .ما برای پیگیری مشکلات و کارهای عمرانی انتخاب شدیم.
…   یکسال و نیم پیگیری کردیم. در طرح تفصیلی قبلی جایی برای بافت مسکونی دیده نشده بود.
معترض شدیم به نمایندگان.

جلسه ای در دفتر آقای ترکاشوند (نماینده مجلس)گذاشتند. پیگیری کردیم. گفتند کمک می کنند در کنار طرح،کل اسلام آباد، داخل طرح فضای سبز و آموزشی قرار گیرد.
پیشنهاد این بود که ارتفاع زیر هزار و چهارصد متر(از سطح دریا) ،داخل بافت مسکونی، و بالاها در محدوده پارک ،گردشگری یا اداری قرار گیرد.
بعد از چند جلسه به تهران فرستادند شورای عالی معماری ایران و پذیرفته شد.قرار بر این بوده که در فضای بالای هزارو چهارصد متر پارک بیست و دو هکتاری و گردشگری آماده سازی و تحویل شود که البته تا حالا کار زیادی انجام نشده.

گزارش ویژه

باغستان کرج چطور جایی است؟

گزارش باغستان با تمرکز روی وضعیت ترافیکی !

سرانه فضای سبز بسیار کم است. زمانی می گفتند جا نداریم. حالا که هفتاد هکتار زمین آزاد شده، نمی آیند یک پارک هزار متری احداث کنند.
فضای فرهنگی و ورزشی واقعاً کم است. دو سالن ورزشی در محله وجود دارد که یکی در اختیار شهرداری است و دیگری هیات شنا و رزمی.
یک زمین فوتبال خاکی هم بود که تبدیل به سنگلاخ شده.و غیر قابل استفاده مانده است. در سفر مقام معظم رهبری در سال هفتاد و شش، سیصد میلیون تومان بودجه گذاشتند.
در رابطه با فاضلاب سه سال پیگیری کردیم که خوشبختانه نتیجه داد و مناطق پنج و شش دارند وصل می شوند.امیدواریم چهار منطقه باقیمانده هم اجرا شود.
سند عرصه صد و شصت و هشت هکتاری محدوده اسلام آباد به نام شهرداری است.این در حالی است که در سال پنجاه و هشت مصوبه شورای انقلاب گفته این زمین ها باید به کسانی که در تپه “مرادآب” ساکنند، واگذار شود.و این حق قانونی مردم است.

مصوبه شورای انقلاب در سال ۵۸ گفته : زمین ها باید به کسانی که در تپه ساکنند واگذار شود

“یونس تقیانی”از منطقه یک:

می گویند برای جواز و ساخت و ساز تخفیف می دهیم.جلو که می روی می گویند اینقدر خلاف داری اول جریمه بده.

بعد می گویند: تراکم اضافه داری، برای ساختمان چهل سال ساخت. اول برو ماده صد خلافی بده ،بعد بیا جواز بدهیم.

به خاطر همین مساله، هیچ انبوه سازی اینجا سرمایه گذاری نمی کند.الان همسایه ما سه سال است که می دود و هنوز به جایی نرسیده.

ساماندهی محله زورآباد در گفتگو با برخی از اعضای هیات امناء محله

درباره ساماندهی محله زورآباد : گفت و گو با برخی از اعضاء هیات امناء محله

“عزیز غفاری” منطقه یک:

سی و پنج سال است که در یک روستای صعب العبور زندگی می کنیم.شهرداری خدمات عمرانی انجام نمی دهد.

فاضلاب،خیابان کشی،مسکونی. خیابان بیست متری شریعتی از عظیمیه شروع شده و به عظیمیه ختم می شود.

بعد از سالها صد متر از این خیابان را جدول کشی کرده اند. شهرداری خدمات نمی دهد و ادعا می کند اینجا در آمد ندارد.

انتظار داریم در این صد و شصت و هشت هکتار زمینی که چهل سال سابقه ساخت دارد،ارائه خدمت کنند.

 

انتظار داریم در این ۱۶۸ هکتار زمینی که چهل سال سابقه ساخت دارد، ارائه خدمت کنند

اگر خلاف است ،شهرداران وقت مقصرند.اینجا مثل محله حسن آباد نیامده اند پنج طبقه بسازند. منتظر مانده اند.

بعد از سی و پنج سال درخواست سند، هنوز به جایی نرسیده ایم.مسئولین تصمیم واقعی بگیرند. شهرداری جایی را می خرد و بلاتکلیف رها می کند. این باعث معضل می شود.

در بیست متری شریعتی، مامور راهنمایی وجود ندارد. مامور بهداشت برای سرکشی به اماکن وجود ندارد. چرا بهداشت وارد نمی شود. ما که در مرکز شهر قرار داریم.

 

حسین میرزایی:

سال نود و دو، شش بار حکم گرفتیم و شکایت کردیم. برای واحد های ضایعاتی محکوم شدند. صد و پانزده باب بودند.

حکم همه را گرفتیم.پلمپ شدند.باید جلوی فعالیت مجددشان گرفته می شد.الان سی واحدشان دوباره فعال شده اند و روز به روز هم توسعه می دهند.

 

توضیحات پایانی “خالقی” سرپرست هیات امنا محله:

پس از تشکیل هیات امنا در سال نود و دو بواسطه رفت و آمد هایی که داشتیم نتایج خوبی گرفتیم. قول هایی به ما داده اند.

آقای ترکاشوند به ما کمک کردند.مابزودی بازگشایی خیابان مجاهد را خواهیم داشت.ظرف دو ماه آینده ساخت و ساز ها در اسلام آباد بر اساس طرح جامع شروع می شود.

از آقای خدابین که تا چند روز پیش بعنوان شهردار منطقه فعالیت می کرد. همچنین آقای اسکندری رئیس منطقه یک،تشکر و تقدیر داریم.

در مورد ساماندهی باید بگوییم خوب کار کرده اند .چهار هزار و پانصد خانه را تخریب کرده اند.اما بعد نظارتی نشده تا مردم آواره نشوند،و دوباره اسلام آبادهای دیگری درست نشود.

 


این گفت و گو در تیر ماه ۹۵ انجام شده است


طرح ساماندهی زورآباد- روابط عمومی
تهیه تنظیم و انتشار: mohtava20.ir

در ارتباط با محله اسلام آباد نحوه اجرای طرح ساماندهی و وضعیت آینده ، “مجید غلام نژاد” مسئول روابط عمومی طرح ساماندهی شهرداری کرج توضیحاتی ارائه کرد:

از لحاظ جغرافیایی “اسلام آباد” از شمال به ۴۵متری کاج-از شرق به خیابان چالوس و از جنوب و غرب به خیابان برغان منتهی می شود.

این تپه در گذشته چراگاه احشام مردم روستای بیله قان بوده است.قنات پر آبی در آن جریان داشته که در دهه های نه چندان دور، مردم اطراف برای شست و شوی فرش و یا نظافت نیز از آن بهره می بردند.

البته در اسناد ثبتی شهرداری این تپه با نام رسمی تپه مراد آب شناخته می شود.ساخت و ساز در تپه مراد آب از دهه چهل شمسی آغاز شده است.

البته در اسناد رسمی شهرداری این تپه با نام رسمی “تپه مرادآب” شناخته می شود. ساخت و ساز در تپه “مرادآب” از دهه چهل شمسی آغاز شده است.

اما اوج آن در دهه پنجاه بوده که بواسطه درآمدهای نفتی و توسعه شدید صنایع نیاز به نیروی کار افزایش یافت.

نیروی کار عمدتاً مهاجر در اطراف این کارخانجات مستقر می شدند.این از مهمترین عوامل است.

یک سری دلایل دیگر هم عنوان می شود که شفاهی وغیر رسمی هستند.

مثلا می گویند :

چون تفکیک ،قطعه بندی و فروش زمینهای عظیمیه توسط “عباس عظیمی” و مهر شهر که متعلق به “شمس پهلوی”بود، همزمان انجام می شد،حکومت بواسطه حمایت از شمس به شکل تعمدی ساخت و ساز ها در تپه را نادیده گرفت یا حتی رونق بخشید.

در محله اسلام آباد سه فرهنگسرا وجود دارد، که دو تای آن متعلق به شهرداری و یکی مربوط به اداره ارشاد است، که بودجه آن از محل سفر مقام معظم رهبری در سال ۷۶ تامین شده است.

منطقه۱ شهرداری کرج

طرح ساماندهی در محدوده هفتاد و دو هکتاری انجام می شود که ۷۰ هکتار آن آزاد شده دو هکتار باقی مانده .

می توان گفت ۹۵% تخریب ها انجام شده است یعنی از ۴۶۰۰ باب داخل طرح حدود ۴۳۲۰ باب تملک و تخریب شده و نزدیک ۳۰۰ واحد مانده است.

مدل تخریب بر اساس بودجه مصوب سالانه و الویت بندی هایی که در پیش بینی می شود انجام می گیرد.تامین مالی منابع از فروش اراضی صورت می گیرد.
ما برای تملک محدود هستیم.اما اگر در زمان نوبت بندی بفروشند صد در صد می خریم.بعضی وقت ها ساکنین خودشان مقاومت می کنند و به مشکل می خورند.

بطور کلی ما با دستور هیات امنا طرح ساماندهی عمل می کنیم که متشکل از فرماندار،شهردار،رییس شورای شهر،دادستان ،مدیر کل مسکن و شهرسازی،نماینده مردم اسلام آباد و امام جمعه کرج که نماینده ایشان شرکت می کند و معاون دادگستری استان است.

در گذشته مدارس در برهه ای حتی سه شیفت هم بوده. اما بعد از طرح ساماندهی بیش از ۴۰۰۰ خانوار از اینجا رفتند. خب حداقل همین تعداد از جمعیت دانش آموزی محله کم شد.

در گذشته مدارس در برهه ای حتی سه شیفت هم بوده. اما بعد از طرح ساماندهی بیش از ۴۰۰۰ خانوار از این جا رفته اند

در خیابانهای مجاور هم مدرسه هست. حتی داخل عظیمیه بسیاری از دانش آموزان ساکن اسلام آباد هستند. از بابت مدرسه مشکلی نیست.

در طرح جامع شورای عالی شهرسازی ، موضوع اسلام آباد تنها منطقه ای بوده که به صورت ویژه رسیدگی شد، که این قدم مهمی بود.

در طرح تفصیلی هم پیمانکار برگزیده شد. جلسات انجام شد.ماهم نظر دادیم.رفت برای تصویب.ما منتظر ابلاغ استانداری هستیم.


گفت و گو :تیر ماه ۹۵

منبع: mohtava20.ir (پایگاه تولید محتوای رسانه)


 

مدير وب سايت - دانش آموخته علوم ارتباطات-روزنامه نگاري از دانشگاه آزاد مركز - داراي سابقه فعاليت در زمينه هاي متعدد مطبوعاتي - توليدات محتوايي - كارشناس رسانه نوشتاري - وبمستر

۲ Responses

  1. احمدآباد مستوفی گفت:

    خدا قوت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0